+36709458383
Autó Bikázás Budapest
Autó Bikázás Budapest

Autó bikázás Országosan és Budapest területén

Autó Bikázás Budapest

Autó Bikázás Bebikázás Kocsi Bikázása Bebikázása - Budapest Területén És Országosan

 

Hívj minket SEGÍTÜNK: Kattints a fejlécen vagy képernyő jobb oldalán a Telefonra!



Kevés bosszantóbb dolog van annál, ha az autó nem akar elindulni, főleg abban az esetben, ha sietnénk. Talán Veled is előfordult már, hogy elfordította a kulcsot és nem történt semmi. Van, hogy az autó egészségtelen hangokat ad ki, de a lényeg ugyanaz, az autó nem indul. Számos dolog lehet, ami meghibásodott az autón. Mivel a legtöbb ember nem autószerelő, így nem is elvárható, hogy magunktól rájöjjünk a probléma okára. Azonban pár egyszerű dolgot megtehetünk, amik akár a hiba okára is rámutathatnak.

 

Ne essünk pánikba!


Mielőtt még kétségbeesnénk, pár dolgot érdemes kipróbálni. Először is próbáljuk meg bekapcsolni az ablaktörlőt. Ha a megszokottnál jóval lassabban, már-már vontatottan mozog, akkor az arra utal, hogy az akkumulátor ugyan még működik, de feszültsége alacsony. Az akkumulátor állapotát ellenőrizhetjük még a lámpák bekapcsolásával is. Ha halvány a fénye, akkor szinte biztos, hogy az akkumulátor lemerült. Érdemes még ellenőrizni az akkumulátor kábeleit is. Ha az autó rendelkezik lopásgátló rendszerrel, akkor lehetséges, hogy az blokkolja az autó indítását. Továbbá azt is érdemes ellenőrizni, hogy van-e elég üzemanyag az autóban. Sok autóban ugyanis nem működik megfelelően az üzemanyag mennyiség mérő, ami azt jelenti, hogy a mérő azt mutatja, hogy még bőven van üzemanyag az autóban, holott a tank már üres. Az automata váltóval rendelkező autók esetében érdemes a P mód helyett az N módot is kipróbálni, mivel előfordulhat, hogy az autó a biztonsági kapcsoló miatt csak N-ben indul.

 

Van azonban, hogy már a kezdeteknél elakadunk és gyújtást sem tudunk adni az autóra. Ha a kulcsot egyáltalán nem tudjuk elfordítani, abban az esetben előfordulhat, hogy be van kapcsolva a kormányzár vagy az első kereket nyomja valami. Mit lehet ekkor tenni? Például próbáljuk meg elfordítani a kormányt jobbra vagy balra, és eközben mozgassuk lassan a kulcsot, ezáltal a kormányzár kioldható. Azonban az is elképzelhető, hogy a gyújtáskapcsolóval vagy a kulccsal akadt valami probléma, így érdemes a pótkulccsal is tenni egy próbát. Ha mégis sikerül ráadni a gyújtást, érdemes megfigyelni, hogy mi történik. Ha semmi, vagyis egyetlen lámpa sem gyullad ki, akkor újfent az akkumulátor gyengeségére vagy teljes lemerülésére kell gyanakodni. A világítást itt is érdemes bekapcsolni, mert ha jól működik akkor a gyújtáskapcsolóra vagy a vezetékekre kell gyanakodni. Ha viszont egy kulcs alakú ikon világít a műszerfalon, akkor a biztonsági rendszerrel van gond. Érdemes a pótkulccsal próbálkozni. Ha a kulcsot elfordítva a motor nem indul, akkor a legvalószínűbb a rossz akkumulátor. Ha biztosak vagyunk benne, hogy ez nem lehet, akkor viszont számos egyéb kis probléma állhat a háttérben. Ha a motor látszólag normálisan pörög, azonban az autó egyáltalán nem indul, akkor valamilyen elektronikai hiba állhat a háttérben, vagy az üzemanyagra lehet még gyanakodni. Ha a motor elindult, azonban egyre lassul, majd végleg leáll, akkor az önindító motor nem ad elég energiát a motornak. Ebben az esetben is lehet gyanakodni a gyenge akkumulátorra. Ha a motor nem indul, azonban egy vagy több kattogó hangot hallunk vagy ha elindul, azonban nagyon lassan pörög, akkor is érdemes egy pillantást vetni az akkumulátorra. A legjobb megoldás bármilyen probléma esetén, minél előbb felkeresni egy szervizt.


Autó bikázása, további tudnivalók:


Van az úgy, hogy korán, az első hideg téli reggelen munkába sietünk , és nem indul az autónk. Az autósok nagy többsége nem ellenőrzi akkumulátora állapotát a tél beállta előtt, és így a meglepetést nem a Mikulás hozza, hanem az első hideg, na meg az akkumulátor. Van olyan eset is amikor rajt hagyjuk valamelyik fogyasztót ami reggelre szépen leeszi az akksit. Nos ez többnyire a mi hibánk. Ilyenkor elindul a kapkodás, az autósegély szolgálat telefonszámának keresése, és ismerősök hívogatása.

Az Autómentő Kereső megoldást kínál erre is, hisz a legtöbb regisztrált autósegély szolgálat ismeri a bebikázást.

Itt nem egy megvadult bikára kell gondolnunk – jó vicc – hanem egy okos indítóeszközre, ami segít elindítani a járművet. A művelet után célszerű valamelyik szakműhelybe ellátogatni, és átnézetni az aksit, hogy legközelebb ne az autósegély szolgálat telefonszáma után kelljen kutatni ha nem indul az autónk.

 

Hogyan hajtsuk végre a bebikázást, elmondjuk egyszerűen:


Nos, ilyenkor egy külső áramforrást ( egy másik aksit vagy egy okos indító eszközt) csatlakoztatnak a gépjármű akkumulátorához majd indítanak. Lényegében egy külső áramforrásról indítják el a járművet. Régen a nagyobb cégeknél a belső, vállalati autósegély szolgálat, kis erre a célra kialakított kocsikon húzta az egymásba kötött nagy teljesítményű aksikat, hogy a teherautókat a reggeli hidegben életre keltse. Ezeket hívták fagybrigádoknak is, akik volt, hogy le sem állították éjszakára a tehergépkocsikat megelőzendő a reggeli problémákat. A bikázást a mai napig élő fogalomként ismerik!



Kattints az alábbi képre, majd add meg a helyzetedet!

Máris megkapod a közelben lévő autósegély szolgáltatók listáját, akik bebikázással életre kelthetik az autódat.

Add mega a pozíciód!



Célszerű a helyzet meghatározása után kiválasztani a szolgáltatás menüpontban a szervizautót, hisz neked ez esetben elég egy ilyen szolgáltató is. Ha nincs közelben esetkocsi akkor válaszd az autómentőt, hisz manapság szinte mindegyik fel van szerelve bikázó cuccal!



Autó bikázás szervizautó segítségével!

 

 

 

Vissza a bejegyzésekre

Companies

Tow truck position can be seen at once
Stunningly quick and simple system
Low monthly fees
Free Advice

Individuals

Quick help anywhere, anytime
24/7 hours towing truck service
There are no unnecessary costs
Simple, quick communication with the nearest breakdown assistance